Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

De kracht van
Trans-Imex Transport & Logistics

'Lef, samenwerking, kwaliteit en visie'

Trans-Imex Transport & Logistics in Veghel heeft ruim 11000 vierkante meter opslagruimte voor zo’n 17000 pallets.
Dagelijks gaan er meer dan 500 pallets met foodproducten in en uit de opslag, rijden 30 vrachtauto’s door Nederland en België en staan ruim 50 medewerkers garant voor kwaliteit en service.

Trans-Imex: Van keukentafel tot fullservice transport en logistiek bedrijf

In een kleine twintig jaar is het familiebedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming, aanvankelijk gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor de foodsector. René Versantvoort is oprichter en directeur-eigenaar. “Nog wel”, zegt hij lachend, “Mijn zoons Paul en Luc werken hier ook en over een paar jaar staan zij volledig aan het roer. Maar tot die tijd heb ik nog volop plannen.”

We zijn een echt familiebedrijf

“Samen met mijn vrouw ben ik in 1999 vanuit huis begonnen. Carla deed alle administratie en ik zat op de vrachtwagen en reed fulltime voor Albert Heijn in Tilburg. Een jaar later ging Jumbo in Veghel uitbreiden en dat was het begin van onze samenwerking. Het succes van Jumbo betekende ook een groei van onze transportactiviteiten en al snel reden we met twintig vrachtauto’s door Nederland voor de winkelbevoorrading en pendeltransporten.”

Doordachte groei met klant als uitgangspunt

“We groeiden hard, mede door de overname van twee transportbedrijven uit de regio. Daarmee kregen we een betere spreiding van klanten en hadden we meer chauffeurs. Ook kwamen er nieuwe klanten zoals Friesland Campina, Vion, The Greenery/Dijco en diverse andere bedrijven. In 2013 kochten we twee hectare grond aan de Doornhoek. Hier bouwden we ons bedrijfspand en realiseerden we de eerste fase van het logistiek centrum.”

We kijken steeds hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren

“Wat willen en verwachten onze klanten? Hoe kunnen we dat bereiken? Wat willen we zelf? Daarom bouwen we bewust in fasen, gericht op optimale dienstverlening en groei van zowel de transportdiensten als de warehousing. Inmiddels hebben we opslag- en overslagruimte voor ruim 17000 pallets met (food)producten.”

We houden wel van uitdagingen

“Het is een uitdagende sector die hoge eisen stelt aan kwaliteit en flexibiliteit. We hebben dan ook bewust gekozen voor deze sector, we houden wel van pionieren en uitdagingen. Bovendien stellen we zelf ook hoge eisen aan kwaliteit, service en vakmanschap. Dat zien we ook terug bij onze medewerkers. We doen het echt samen en daar ben ik trots op.”

Transport, warehousing en value added logistics

“Met de nieuwste uitbreiding benutten we onze ruimte efficiënt en optimaal. Ik wil niet voor de muziek uitlopen, maar je bent ondernemer of niet: over 5 jaar verwachten we toch wel een verdubbeling in capaciteit. Niet alleen transport, maar vooral onze logistieke dienstverlening groeit: warehousing en value added logistics. En voor opslag en overslag is ruimte nodig. We kijken alweer vooruit naar nieuwe mogelijkheden, bij voorkeur in Veghel natuurlijk. Hier zitten we dicht bij een aantal van onze grote klanten, en hier komen we vandaan.”

Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01