Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

EDI: ELECTRONIC DATA INTERCHANGE

Electronic Data Interchange (EDI) is zoals de naam al doet vermoeden een elektronische gegevensuitwisseling tussen verschillende systemen en bijvoorbeeld een app. In de toeleveringsketen van nu draait het namelijk niet alleen meer om het transporteren of de opslag van fysieke goederen.

Ook het uitwisselen en voornamelijk het beschikbaar stellen van data met betrekking tot jouw vracht, voorraad of financiële gegevens vinden wij bij Trans-Imex belangrijk. Wij bieden met warehousing tal van mogelijkheden en EDI is er daar één van. Met Electronic Data Interchange krijg je altijd realtime data en zie je:

  • Temperatuur van de vracht;
  • Of de vracht al onderweg is;
  • En waar op de route de vracht is.

Maar het systeem leent zich ook voor:

  • Orders plaatsen en orderbevestigingen;
  • En het verzenden van notificaties.

WAAROM EDI BIJ TRANS-IMEX?

Als klant van ons wil je niet pas aan het eind van de keten weten of alles goed is gegaan. Jij – en ook jouw klanten – willen realtime informatie over de status van goederen in de keten. Trans-Imex maakt gebruik van EDI om op die manier het proces te vergemakkelijken en fouten te minimaliseren. We kunnen zo op een efficiënte manier de transport en logistiek regelen.

Daarnaast zijn er meer redenen waarom Trans-Imex EDI gebruikt:

  • 24/7 beschikbaar;
  • minder administratie en dus papierwerk;
  • snellere uitwisseling van informatie.

Alle processen binnen Trans-Imex worden gedaan met behulp van scanners en dus barcodescanning. Dit minimaliseert fouten en zorgt voor realtime beschikbaarheid van de informatie. Dat werkt door middel van een verbinding tussen jouw systeem en dat van Trans-Imex. Doordat wij jou van realtime data kunnen voorzien en onze informatie altijd op orde is, vergemakkelijken we het totale transport en logistiek proces.

MEER WETEN OVER EDI EN ANDERE WAREHOUSE SOLUTIONS? NEEM CONTACT OP!

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn bij Trans-Imex met EDI en transport? Of zoek je andere oplossingen op het gebied van warehousing? Trans-Imex is een flexibele partner op het gebied van warehouse service en logistiek en transport.