Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

‘Zowel privé als zakelijk kan ik op mijn collega’s rekenen’

In gesprek met vrachtwagenchauffeur Tomasz Owczarczyk.

Al 15 jaar is Tomasz verbonden aan Trans-Imex. Ondanks dat hij pas in 2014 met zijn hele gezin in Nederland is komen wonen, startte hij in 2007 als uitzendkracht voor Trans-Imex. In 2013 was hij officieel in dienst van het transport- en logistiekbedrijf. Hij doet zijn werk met veel plezier en houdt van de rust op de weg. Dat hij enthousiast is over zijn werkgever, weten ze thuis maar al te goed. “Zowel mijn vrouw Kasia als mijn zoon Jan werken bij Trans-Imex. Mijn vrouw al een tijdje, maar mijn zoon sinds kort.”

Tomasz komt het liefst elke dag na het werk weer thuis. Meerdaagse ritten hoeven niet voor hem. “Onze kinderen hebben al hun eigen leven, maar wij brengen graag tijd samen door en kijken naar films en series, een gezamenlijke hobby. Zo zijn we weer opgeladen voor de volgende dag. Het is toch vaak vroeg opstaan.”

Een hechte club

Het werk als vrachtwagenchauffeur vindt Tomasz heerlijk: “ik voel me niet snel eenzaam. Ik werk graag alleen. Ik houd juist van die rust.” Hij weet ook dat als hij hulp nodig heeft, hij dit altijd bij zijn collega’s kan vragen. “Het fijne is dat als je onderweg bent, we altijd telefonisch contact hebben met elkaar. We zijn een hechte club en ik voel me ook erg op mijn gemak bij het Trans-Imex team. Ik weet dat ik elk moment kan rekenen op begrip en hulp als dat nodig is. Zowel zakelijk als privé.”

Zelf je wagen kiezen

Met trots vertelt Tomasz dat hij een Volvo FH500 rijdt. “Ik denk dat dit de beste wagen is voor het type werk dat ik doe.” Er zijn collega’s die juist kiezen voor een DAF of Scania. Net wat je prettig vindt. Bij Trans-Imex wordt geluisterd naar wat jíj wil. En daarom zie je zoveel verschillende typen wagens.

Veelzijdig werk

Met zijn Volvo FH500 doorkruist Tomasz het hele land – en delen van België. “Werken bij Trans-Imex geeft me veel voldoening, omdat het zo veelzijdig is. Elke dag heb ik andere taken: soms vervoer ik goederen tussen Jumbo distributiecentra en soms lever ik goederen af bij winkels in Nederland of België. Maar ik breng ook pallets met goederen van ons Trans-Imex magazijn naar klanten of andersom. Kortom: héél divers.”