Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

‘Bij Trans-Imex vinden ze het belangrijk wat wíj vinden’

In gesprek met vrachtwagenchauffeur Lars van Kasteren.

Lars is onderweg naar Maastricht, waar hij zijn vrachtwagen laadt voor de rit van morgen naar Drachten. Hij is vrolijk en dat merk je. Of het werk ooit eenzaam is? “Je bent veel onderweg, maar hebt altijd contact met collega’s. We zitten bijna heel de dag met elkaar – via bluetooth oortjes uiteraard – aan de telefoon. Gewoon met zijn zessen in één gesprek. Er is altijd wel iemand. De eerste jongens vertrekken rond 1.00 á 2.00 uur en de laatste vertrekt rond zessen. Kortom je bent eigenlijk nooit alleen aan het rijden.”

Het is 11.00 uur en Lars heeft er dan al een rit naar de Sligro in Breda opzitten. “Ik doe voornamelijk palletwerk voor de Sligro. Laden en lossen bij het magazijn in Breda en dan weer terug, waar het riedeltje weer opnieuw begint. Heerlijk vind ik dat! Wat ik zo leuk vind is het contact met mensen. Het is een klein groepje bij de Sligro – zeker vroeg in de ochtend – dus je kent elkaar. Uiteraard starten we daar eerst met een bak koffie. Al drink ik zelf dan wel geen koffie; het gaat om het idee. Heel relaxt.”

Trans-Imex: alles is bespreekbaar

Lars is net vader geworden en heeft daardoor een vaste vrije dag in de week. “Er zijn ook jongens die op zondag werken en dan op maandag en dinsdag vrij zijn. Bij Trans-Imex is alles bespreekbaar en wordt alles in overleg gedaan. Ik rijd bijvoorbeeld meerdere kortere ritten op een dag, maar slaap daarom wel altijd thuis. Dat is een keuze maar wel de keuze die ik fijn vind. Normaal gesproken is het zo dat een planner jou werk geeft en dat heb je maar te doen, maar hier vragen ze of je die ritten wilt rijden, niets moet.”

Familie op één

Dat Trans-Imex de familie van haar werknemers belangrijk vindt, blijkt. “Toen de oma van mijn vriendin overleed is Paul (een van de eigenaren) mij op komen halen. Op het moment dat mijn vriendin hoogzwanger was, reed ik alleen maar routes binnen een straal van 45 minuten. Ze denken hier echt met je mee. Familie vinden ze heel belangrijk en ze zullen dan ook voor alles een oplossing zoeken. Ik ga echt veel relaxter naar mijn werk op deze manier.”

Dat familie belangrijk is, zie je ook terug tijdens personeelsfeesten en andere uitjes. “Samen met collega Roy organiseer ik verschillende activiteiten. Zo hebben we een keer per jaar ook een familiedag met luchtkasteel voor de kinderen en een frietkar. Maar we hebben bijvoorbeeld ook al eens een escaperoom gedaan, Solex gereden of offroad rijden in een 4×4-wagen.”

Kies je eigen vrachtwagen!

Op de vraag wat voor vrachtwagen Lars rijdt, reageert hij enthousiast: “Ik reed eerst een DAF en heb ook Volvo gereden, maar nu toch echt een Scania. Ik wilde graag iets anders proberen en dan regelt Trans-Imex dat gewoon. Ik heb zelfs twee weken met een dealerauto rondgereden om uit te proberen. Ik vind het heel prettig dat we inspraak hebben op het materiaal, maar bijvoorbeeld ook de verlichting en vette blinkende wielen. Iedereen vindt wat anders fijn of mooi, maar je moet er toch heel de dag in rijden. Dus dan is het wel belangrijk dat je je comfortabel voelt. Bij Trans-Imex vinden ze het belangrijk wat wíj vinden.”