Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

“Als je ergens goed zit, zit je goed!”

In gesprek met Herper Engelen.

Herper Engelen heeft Trans-Imex flink zien groeien. Hij begon zelf een kleine 20 jaar terug als chauffeur bij Trans-Imex. Met toen nog 10 trucks en kantoor aan huis. Nu heeft Trans-Imex 30 vrachtwagens en een groot warehouse met daarin het kantoor.
Herper vertelt: ”Nadat ik mijn vrachtwagenrijbewijs haalde maakte ik overstap van taxi rijden naar vrachtwagen rijden. Een andere wereld! Het was even wennen maar het beviel snel erg goed. En hoewel ik tegenwoordig nog maar zelden op de vrachtwagen zit, bevalt de transportwereld me.”

“Toen ik er twee jaar werkte vroeg René me om wat taken over te nemen tijdens zijn vakantie. Wat zaken regelen en organiseren. En dat bleef ik vervolgens doen. Na een half jaar kwam daar ook de planning bij. Dit deed ik toen tussen het rijden door. Na een overname in 2012 ben ik voornamelijk op kantoor gekomen met diverse taken zoals facturatie, planning een stukje facilitair….ik heb zelfs sollicitatiegesprekken gevoerd. Tegenwoordig hou ik me voornamelijk bezig met de planning, facturatie en het verwerken van de uren van chauffeurs.”

Wat maakt werken bij Trans-Imex fijn?
“De afwisseling in mijn werk, de verantwoording die we dragen en het vertrouwen wat ik daarin krijg, dat maakt het fijn werken bij Trans-Imex. Als ik iets doe, dan wil ik het ook zo goed mogelijk doen. Je zult mij niet horen zeggen; “Het is maar werk”. En zo zitten we er allemaal in. Als we een collega kunnen helpen door ff iets te laden, dan doen we dat. Daarnaast komen ze bij Trans-Imex ook na wat ze zeggen. Ze hebben daadwerkelijk belangstelling in je als persoon en zijn attent voor wat er in je privéleven gebeurt. Professioneel goed, met oog voor de mens. Het graag goed willen doen en van aanpakken houden. Dat is wel zo’n beetje het DNA bij Trans-Imex.

En de toekomst?
Herper vervolgt; “Ik ben blij dat Paul en Luc het bedrijf voortzetten. Het bedrijf staat stevig en is toekomstbestendig. Dus zoals het er nu naar uit ziet, zit ik hier prima en blijf ik hier wel tot aan mijn pensioen. Zeg nooit nooit, maar goed is goed. Het is een fijn bedrijf!”