Trans-Imex-Logo-Beeldmerk-v01

“Rijbewijs gehaald op m’n 18e en gelijk de auto op!”

In gesprek met Bertie de Bresser.

Bertie de Bresser, 55 jaar en wonend in Boxtel, is zijn hele werkende leven al vrachtwagenchauffeur. “Rijbewijs gehaald op m’n 18e en gelijk de auto op!” Sinds een jaar of 10 rijdt hij voor Trans-Imex. Door heel Nederland. En sinds kort doet hij dat in een elektrisch span.

 

Dat span, dus zijn truck én zijn koeltrailer, is elektrisch. Een grote stap in verduurzaming. Met deze truck zorgt Bertie voor een milieuvriendelijke bevoorrading van supermarkten. “Ik heb vooraf een dag meegereden met een demo van de BAS, voor tips en trucs. Dat was wel praktisch en fijn. En vervolgens was het een kwestie van starten en rijden. Het wijst eigenlijk zichzelf.”

 

Bertie vervolgt: “Het laden, dat was wel wennen. Voorheen moest ik eens per 1,5 week tanken. Nu moet ik elke dag laden. En gemiddeld moet ik een keer of 3 in de week overdag bijladen. Dat doe ik bij speciale laadplekken voor vrachtwagens. Daar sta je dan dus een half uurtje stil. Dat voelde wat ongemakkelijk in het begin. Maar goed, daar is geen ontkomen aan. En verder is het natuurlijk alleen maar supergoed dat we op deze manier milieuvriendelijk rijden.”

 

“Ik heb behoorlijk veel bekijks en krijg veel complimenten onderweg, het is een mooie combinatie waar ik in rijd. En een stille, want je hoort geen ronkende motor meer. Als ik mijn raam opendoe hoor ik alleen het geluid van de banden over het asfalt. Wat dat betreft let ik ook extra goed op in het verkeer. Fietsers en spelende kinderen horen je namelijk niet, net als bij elektrische personenauto’s. Verder kent het rijden zelf geen verschil met rijden op diesel. Snelheid, comfort, et cetera, dat is gewoon hetzelfde. Dus ja, een paar weken wennen aan dat laden… Maar vervolgens rijd ik fijn én met trots, wetende dat ik dat nu zonder uitstoot doe!”